Tutkimukset ja toimenpiteet

Meillä pääset nauttimaan vaivattomasta ja kattavasta näönhuoltopalvelusta. Vastaanotollamme voit suorittaa silmänpohjan OCT-kuvauksen ilman ennakkovarausta, mikä mahdollistaa nopeat ja tarkat diagnoosit mahdollisista silmäpohjan muutoksista. Lisäksi meidän kokeneet silmälääkärimme ovat valmiita suorittamaan jälkikaihin laseroinnit ja SLT-laseroinnit glaukooman hoitoon, varmistaen, että saat tarvitsemasi hoidon nopeasti ja tehokkaasti. Myös näkökenttätutkimukset suoritamme saman katon alla.

Silmänpohjan valokerroskuvaus OCT

Silmien rakennekuvauksessa hyödynnämme edistyksellistä OCT-valokerroskuvauslaitetta. Tämä huipputarkka menetelmä mahdollistaa silmäsairauksien tunnistamisen varhaisessa vaiheessa, jopa ennen oireiden ilmaantumista. OCT-kuvaus soveltuu erityisen hyvin verkkokalvosairauksien, kuten silmänpohjan ikärappeuman ja diabeteksen aiheuttamien muutosten, seurantaan. Lisäksi se tarjoaa arvokasta apua glaukooman tutkimuksessa, erityisesti näköhermonpään kuvantamisessa.

Tämä tarkka kuvantamismenetelmä mahdollistaa silmän rakenteiden yksityiskohtaisen kerroksittaisen kuvantamisen, tarjoten huomattavasti tarkempaa tietoa kuin perinteinen silmänpohjakuvaus. OCT voi havaita muutoksia silmän rakenteissa jo ennen kuin ne näkyvät silmänpohjakuvissa, mahdollistaen näin varhaisemman diagnoosin ja hoidon.

Tutkimus on helppo, nopea ja täysin kivuton toimenpide. Tutkimuksessa ei ole tarvetta mustuaista laajentaville silmätipoille. Tutkittava katsoo sinistä kohdevaloa, ja tutkimus kestää muutaman minuutin per silmä. Kaikki ottamamme OCT-kuvat tulkitaan aina kokeneen silmälääkärin toimesta.

Tule ja koe huipputeknologian hyödyt näkösi terveyden tukemisessa!

Näkökenttätutkimus

Näkökenttätutkimuksessa arvioidaan silmän kykyä havaita erilaisia valoärsykkeitä, kartoittaen näkökentän laajuutta ja muutoksia. Tutkimus on erityisen tärkeä glaukooman varhaisessa havaitsemisessa, koska glaukooma voi edetä pitkään ilman näkyviä oireita. Hoitamaton glaukooma voi aiheuttaa pysyviä vaurioita näköhermolle, joten varhainen diagnoosi on avainasemassa. Näkökenttätutkimukset auttavat myös tunnistamaan erilaisten neurologisten ja neuro-oftalmologisten sairauksien, kuten näköhermonpään tulehduksen, aiheuttamia näkökenttäpuutoksia.

Tutkimus suoritetaan Octopus-laitteella pimeässä huoneessa. Tutkittava katsoo laitteen sisällä näkyvää kohdevaloa ja painaa nappia havaitessaan valon välähdyksen. Tutkimuslaite analysoi tulokset ja luo graafisen kuvauksen tutkittavan näkökentästä. Koko prosessi kestää noin 20–40 minuuttia ja on täysin kivuton. Mustuaisia laajentavia tippoja ei tarvita. Vireystila saattaa vaikuttaa tulokseen, joten suosittelemme tulemaan tutkimukseen virkeänä.

Jälkikaihin laserointi

Jälkikaihi
Jälkikaihi on tila, joka voi ilmetä kaihileikkauksen jälkeen. Kaihileikkauksessa silmän luonnollinen linssi korvataan tekomykiöllä. Vaikka leikkauksessa alkuperäinen samea linssi poistetaan, linssikapseli jätetään paikalleen tarjoamaan tukea uudelle tekomykiölle. Ajan myötä jotkut potilaat voivat kokea, että linssikapseli muuttuu sameaksi, mikä aiheuttaa näöntarkkuuden heikentymistä. Tätä tilaa kutsutaan jälkikaihiksi. Se voi muistuttaa alkuperäisen kaihin oireita, kuten näön sumeutta ja häikäistymistä.

Hoito
Jälkikaihin laserhoito on tehokas ja turvallinen menetelmä samean linssikapselin kirkastamiseksi kaihileikkauksen jälkeen. Ennen hoitoa silmiin tiputetaan mustuaista laajentavia silmätippoja ja silmän pinta puudutetaan. Itse toimenpide kestää vain muutaman minuutin ja molemmat silmät voidaan tarvittaessa hoitaa samalla reissulla. Toimenpide on täysin kivuton.

Jälkihoito
Toimenpiteen jälkeen monet kokevat nopean näön paranemisen. Lääkäri määrää tarvittavat tipat, joita käytetään yleensä noin neljän päivän ajan. Mikäli tarvitset uusia silmälaseja hoidon jälkeen, voit suunnata optikon näöntarkastukseen noin kahden viikon kuluttua laseroinnista.

SLT

SLT-kammiokulman laserhoito on tehokas hoitomuoto glaukoomalle. Hoidon päämääränä on alentaa silmänpainetta parantamalla silmänsisäistä nestekiertoa ja näin estää glaukooman etenemistä. Laserointi on myös hyvin turvallinen hoitomuoto, eikä näönmenetyksen vaaraa ole. Laserhoitoa voidaan harkita glaukooman ensihoitona tai lisänä perinteisiin silmätippoihin. Erityisesti tuoreissa glaukoomatapauksissa laserhoito saattaa tarjota mahdollisuuden lykätä säännöllisten tippahoidon aloittamista. Tilanteissa, joissa silmätippojen vaikutus on riittämätön tai niistä aiheutuu haittavaikutuksia, laserhoito voi olla harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Ennen hoidon aloittamista silmiin tiputetaan puudutustipat sekä mustuaista supistavat tipat. Itse laserointi on nopea ja täysin kivuton toimenpide ja se voidaan tehdä molempiin silmiin samalla kerralla.

Vastaamme mielellämme, mikäli silmälääkäriasioista heräsi jotain kysyttävää

Soita 06 4510 900